LOADING...
08 mart.

„Tiganiada” Analiza psihologica.

Tiganul tot tigan.Se poate spune ca ei reprezinta singurul neam ce si-a pastrat mereu identitatea,niciodata in schimbare sau evolutie, tiganii (sau cu denumirea latineasca tuciurius cioris rromanes) exista avand ca unic scop Jmecheria,datul mare,galagia,talharia si deranjatul celorlalti oameni.Tiganii sunt votanti PSD asistati Social.

Parosi ca niste maimutzoi,adunatori de fier sau imbogatiti din furaciune cu palate si Bmw-uri stigmatizeaza poporul roman ca niste lipitori,un fel de paraziti cu mustata. Absolut toti tiganii sunt interesati sa stie ceilalti(vecini,colegi,cetateni oarecare) ca ei sunt cineva,ca nu sunt niste maimutze cu celulare ci barosani,oameni de valoare contemporani.

Niciodata nu sunt constienti de natura lor animala,oricat i-ai injura,marginaliza,tortura ei mereu vor crede ca ura celorlalti pentru ei e invidie pura,neputand sa argumenteze cu ce ar putea fi gelosi ceilalti oameni pe ei dar o fac instinctiv, ca o masura de aparare.

Lipsa de constiinta si bun simt ii face sa se inmulteasca precum sobolanii, traiesc in familii numeroase,se unesc si formeaza SATRE .Impanzesc societatea cu un fenomen binecunoscut numit TIGANIE care afecteaza tot mai multi romani usor influentabili ce sunt atrasi de viata lipsita de griji,normele elementare de igiena si nepasare crunta.

In perspectiva unora traditiile tiganesti sunt fascinante si viata lor e plina de aventura si nuante.

Un alt element essential al tiganilor este FURTUL.Despre el n-are rost sa scriu,e toata lumea constienta de ce-s capabili ciorditorii intunecati

Fie ei nomazi,caldarari,rudari,spoitori sau orice alta subcategorie a lor ,n-au cum sa treaca neobservati.Mereu au pe ei ceva lucios,sclipitor,auriu…mereu dornici sa-si afirme etnia si simultan se plang ca sunt respinsi de societate.

Poate daca i-am putea dresa sa fie invibili,am putea coexista dar e cert ca o comuniune romano-tiganeasca nu poate exista decat intre cocalari-pitzipoance…pentru ca da.exista romani mai prosti ca tiganii.

Asa a aparut si conceptual de “tigan romanizat” sau roman tiganizat” prin patrunderea tiganiei in subconstientul prostovanilor romani ce accepta tigani sau se insoara/marita cu cei din etnia lor.

Orice om normal la cap accepta alta culoare a pielii,alta rasa,nu-i nimeni disperat sa urasca dar cand unii iti fura bicicleta,iti sparg casa,iti fura bagajele si iti fac si tara de ras ai tot dreptul sa-i detesti,sa le doresti moartea(sau daca nu moartea macar disparitia lor de pe meleagurile natale).

Leave A Comment