LOADING...
03 mart.

La Polul Nord, este mai cald ca în Romania.

Climatologii ne avertizează că vom avea din ce în ce mai multe episoade de vreme extremă.

Anomaliile provocate de încălzirea globală au făcut ca la Polul Nord să se înregistreze temperaturi mai ridicate decat de obicei. Duminica trecută, în timp ce in Romania erau -5 de grade Celsius, in Groenlanda s-au înregistrat 6 grade.

Circulaţia maselor de aer rece sau cald pe glob este una foarte complexa

Meteorologii francezi au ţinut şi ei sub observaţie schimbarea circulaţiei maselor de aer dinspre oceanul Atlantic spre Polul Nord și efectele ce au urmat în toată Europa şi nu numai. Pentru că la nivel global previziunile climatologilor sunt dezastruase.

De-a lungul anilor calota glaciară de la Polul Nord s-a micşorat extrem de mult, iar procesuls-a accelerat. Specialiştii au fost uimiţi să constate că în ultimii 3 ani gheaţa a continuat să se topească în zone din nordul Groenlandei inclusiv pe timpul noptii.

Simulările lor arată că în acest ritm, până la jumătatea secolului în care ne aflăm, toată gheaţa de la Polul Nord va dispărea  Iar vremea severă cu care ne-am confruntat zilele acestea este o dovada a acestui lucru.

Pentru specialiştii de la NASA, monitorizarea topirii gheţarilor este o prioritate. Ei au calculat că în fiecare an se topesc 250 de blocuri de gheaţă,si nu se v-a opri prea curand.

Comment (3)
Kamikaz
martie 3, 2018

Eu si cred.

Răspunde
crist1
martie 19, 2018

buna

Răspunde
kamikaz
aprilie 3, 2018

hello

Răspunde

Leave A Comment